iF Design Award 2017 díjat nyert a Kubota M7001

A Kubota M7001 nyerte a 2017-es iF Design Award díját jármű kategóriában.

Több mint 5500 pályamű érkezett 59 országból, hogy elnyerje a rangos design kitüntetést, és az 58 független tagból álló zsűri a Kubota 170 lóerőig elérhető M7001 szériájának ítélte a díjat. A németországi hannoveri székhelyű iF Nemzetközi Design szervezet több mint 60 éve minden évben kihirdeti az “iF Design Award” díjat, mely a legfontosabb formatervezési elismerés világszerte.

"Nagy megtiszteltetés, hogy elnyertük a világszínvonalú kiváló dizájn szimbólumának számító iF Design Award díjat. Az M7-es traktor megalkotása volt az első lépés a Kubota globális márkává való fejlődéséhez. Az innovatív tervezés hozzájárul a márka fokozatos erősödéséhez a piacon és a színvonalas terméknek köszönhetően egyre több gazda fog bizalmat szavazni a Kubotának" - nyilatkozott Hisato Kato a Kubota formatervezési osztály vezetője.

A Japán módszerek alapján Franciaországban gyártott M7001 széria kiemelkedő emelési kapacitásának és sokoldalúságának köszönhetően kiválóan alkalmas precíziós gazdálkodásra. A Kubota M7001 széria 6,1 literes innovatív DPF és SCR rendszerével ellátott motorja megfelel a Stage IV emissziós követelményeknek, így garantáltan környezetbarát. A széria 130, 150 és 170 lóerős típusai egyaránt alkalmasak nehéz szántóföldi feladatok elvégzésére. A költséghatékony üzemeltetés és a fordulatszám monitoring mellett kiemelkedő a vezetői kényelem is.

A japán tervezők az innovatív fejlesztéseket az osakai Kubota Design Center-ben végzik. A 2014 decemberében felvett feljesztési irányelveket alkalmazták az új, M5001,  Narrow és MGXIII szériák esetében is, így erősítve a márka stratégiáját és pozícióját a globális mezőgazdasági géppiacon.

 

For English version please click!