M5071N

A Kubota M5001N szériája rendkívül hatékony professzionális eszköz az igényes bor- és gyümölcstermelők számára. A kompakt, keskeny nyomtávú traktor tökéletes szőlőültetvényekhez és gyümölcsösökhöz, maximális rugalmassággal, sokoldalúsággal és lenyűgöző teljesítménnyel. A vezetőfülke garantálja a tökéletes körkörös kilátást és a kiváló kényelmet. Használja ki tulajdonságait, hogy minden körülmény között a legjobb eredményt érje el.

 

Az M5071N modell az M5001N széria 73 lóerős, fülkés modellje. 

PROSPEKTUS // AJÁNLAT KÉRÉS


MOTOR:

Az M5071N modell motorháztetője alatt erős szív dobog. Az új V-3800 TIE 4F 4 hengeres motor, 3B kibocsátási rátával és 73 lóerővel rendelkezik. Ebben a lóerőosztályban egyedülálló a modell 3,8 literes motorja - ez a nagy hengerűrtartalom biztosítja az M5071N kiemelkedő teljesítményét. A motorhoz tartozó dízel részecskeszűrő csökkenti a károsanyag kibocsátást, valamint a két elektronikus motorfordulatszám memória lehetővé teszi az ismétlődő munkafolyamatokhoz tartozó fordulatszám kényelmes és gyors beállítását. A funkció aktiválása után még az energiaigény változások ellenére is állandó marad a motorfordulatszám, így a kardánnal hajtott munkagépeket állandó fordulatszámon, folyamatos teljesítménnyel lehet üzemeltetni. Ez nem csak hasznos, de sok időt takarít meg vele. Az M5071N modelljéhez tartozó üzemanyagtartály formája és elhelyezkedése teljesen újra lett tervezve. Ez elődeihez képest jobb láthatóságot biztosít, valamint nincs szükség hátsó tartályra, továbbá az üzemanyag-fogyasztásmérő is pontosabb értéket jelez. 

VÁLTÓ: 

Az M5001N széria minden modelljéhez két típusú sebességváltó érhető el - egy 18 előremeneti és 18 hátrameneti fokozattal, valamint egy komfort sebességváltó 36 előremeneti és 36 hátrameneti fokozattal és két terhelés alatt váltható fokozattal.  Mindkét típusú váltó kiváló választás, hiszen biztosított a könnyű sebességváltás a finoman harmonizált sebességfokozatokkal. Az M5001N széria elektrohidraulikus irányváltókarjának köszönhetően a kuplungpedál használata nélkül gyorsan és egyszerűen megváltoztatható a menetirány. 
A sebességváltó "overdrive" funkciója alacsony motorfordulatszámot képes tartani nagy sebességgel való haladáskor. A 40ECO sebességváltóval gyorsan eljut bárhova, miközben üzemanyagot takarít meg és csökkenti a zajterhelést is.

A 36E/36H sebességváltó kétsebességű technológiája villámgyors váltást tesz lehetővé. A növekvő terhelés esetén - "Hi" helyzetben - a DualSpeed gomb megnyomása után csökken a haladási sebesség és megnő a nyomaték. 

FÜLKE: 

Az M5001N széria nagyon tágas, nagy méretű fülkével rendelkezik. A lapos padlófülke biztosítja a kellemes és kényelmes munka feltételeit. A kormányoszlop 40°-al megdönhető, így egyszerű a fülkéből való kiszállás. A műszerfal többfunkciós Intelli-panel, több irányból is kiválóan olvasható LCD kijelzővel van ellátva, amiről egy pillanat alatt leolvashatja az összes fontos működési adatot és funkciót. Minden kezelőszerv a vezetőülés jobb oldalán található, könnyen elérhető és kényelmes helyzetben van. A fülke újratervezett, lekerekített ablakokat kapott - ezáltal még nagyobbnak érezhető a fülke, mint valójában, továbbá csökken a fényvisszaverődés. Minden M5001N modell klímával felszerelt. 

HIDRAULIKA: 

Az M5071N fülkés modellje II. kategóriájú 3 pontos függesztőművel rendelkezik. 2300 kg teherbírása önmagáért beszél. Alapfelszereltségként a traktor kettő darab hidraulika csatlakozással rendelkezik, de opcionálisan lehetőség van öt darabig bővíteni ezt. Mindegyik áramlásszabályzóval van felszerelve, hogy a traktor egyszerre több feladatot is képes legyen elvégezni. Hidraulika szivattyújának teljesítménye 69 l/perc.
A kardán alapkivitelben 540/540E hajtással elérhető, opcionálisan elérhető az 1000 is. 

MANŐVEREZHETŐSÉG: 

 Az első tengely ferde fogaskerék-meghajtással és megdöbbentő, 55°-os kormányzási szöggel rendelkezik, így biztosítja az M5001N széria egyedülálló mozgékonyságát. Ezért a traktor ideális szűk helyeken végzett munkához. 
A kétsebességű Bi-Speed kanyarodási rendszer (amely kizárólag a Kubota traktorokban elérhető) még könnyebbé teszi a kanyarodást. Ha az első kerekek bekormányzási szöge meghaladja a 35°-ot, az első kerekek sebessége közel megduplázódik a hátsó kerekek sebességéhez képset. Ez lágyabb és szűkebb fordulást eredményez. Ezt a funkciót ki is kapcsolhatja. 

A négykerékmeghajtás bármikor be és kikapcsolható, valamint a traktor kapcsolható differenciálzárral rendelkezik.